Onsdagen den 28 maj kl. 18.00 fĂ„r vi finbesök pĂ„ NivĂ„. Tillsammans med vĂ„ra vĂ€nner pĂ„ Terroirvin gĂ€stas vi av det tyska toppnamnet Weingut GĂŒnther Steinmetz frĂ„n Moseldalen â och inte minst vinmakarna sjĂ€lva, Stefan och Sammie Steinmetz, som flygs in exklusivt för kvĂ€llen.
Producenten GĂŒnther Steinmetz förfogar över ca 14 hektar vinodlingar, frĂ€mst riesling, och Ă€r idag ett av de mest spĂ€nnande vinhusen i omrĂ„det. Deras viner utmĂ€rker sig genom precision, elegans och komplexitet â nĂ„got ni fĂ„r uppleva pĂ„ nĂ€ra hĂ„ll under kvĂ€llens vinresa.
Tillsammans har vi satt ihop en specialkomponerad meny med fem matchande viner, dĂ€r varje rĂ€tt lyfter sĂ€songens smaker i harmoni med Mosels finaste droppar â frĂ„n riesling i olika uttryck, till mousserande sekt och pinot noir.
KvĂ€llen bjuder ocksĂ„ pĂ„ insikter frĂ„n vinmakarens vĂ€rld â med berĂ€ttelser om utmaningar, passion och produktionens alla nyanser. PĂ„ plats finns Ă€ven Jesper frĂ„n Terroir Vin för att guida oss djupare in i vinets vĂ€rld.
Menyn serveras i sin helhet och kan tyvÀrr inte kombineras eller Àndras.
Sittningen startar kl. 18.00.
Menyn:
đ Vinmiddag med GĂŒnther Steinmetz
Tilltugg: Kalix löjrom, confiterad jordÀrtskocka, grÀddfilskvarg
Vin: NV Sekt
FörrÀtt: Grön sparris frÄn OlsÀng, tahiniyoghurt med inlagd citron, Parmigiano Reggiano,
rostade hasselnötter, bladsallad.
Vin: 2023 Kestener Paulinshofberger Riesling
MellanrÀtt: Eldad FrÞya-lax, forellrom, gurka, sprÀckt sandefjordssÄs.
Vin: 2023 GĂŒnther Steinmetz Piesporter Domherr Kabinett
VarmrÀtt: Svenskt gÄrdslamm, ramslökssky, primörmorötter, grÀddig potatispuré med rostad vitlök.
Vin: 2019 MĂŒlheimer Sonnenlay Pinot Noir
EfterrÀtt: Bakad rabarber, GrÀddfils- och kardemummaglass, havreris, flÀdersirap.
Vin: 2022 GĂŒnther Steinmetz Piesporter Treppchen Auslese GK
Mat & vinpaket: 1295:- per person