Onsdagen den 28 maj kl. 18.00 får vi finbesök på Nivå. Tillsammans med våra vänner på Terroirvin gästas vi av det tyska toppnamnet Weingut Günther Steinmetz från Moseldalen – och inte minst vinmakarna själva, Stefan och Sammie Steinmetz, som flygs in exklusivt för kvällen.
Producenten Günther Steinmetz förfogar över ca 14 hektar vinodlingar, främst riesling, och är idag ett av de mest spännande vinhusen i området. Deras viner utmärker sig genom precision, elegans och komplexitet – något ni får uppleva på nära håll under kvällens vinresa.
Tillsammans har vi satt ihop en specialkomponerad meny med fem matchande viner, där varje rätt lyfter säsongens smaker i harmoni med Mosels finaste droppar – från riesling i olika uttryck, till mousserande sekt och pinot noir.
Kvällen bjuder också på insikter från vinmakarens värld – med berättelser om utmaningar, passion och produktionens alla nyanser. På plats finns även Jesper från Terroir Vin för att guida oss djupare in i vinets värld.
Menyn serveras i sin helhet och kan tyvärr inte kombineras eller ändras.
Sittningen startar kl. 18.00.
Menyn:
🍇 Vinmiddag med Günther Steinmetz
Tilltugg: Kalix löjrom, confiterad jordärtskocka, gräddfilskvarg
Vin: NV Sekt
Förrätt: Grön sparris från Olsäng, tahiniyoghurt med inlagd citron, Parmigiano Reggiano,
rostade hasselnötter, bladsallad
Vin: 2023 Kestener Paulinshofberger Riesling
Mellanrätt: Eldad Frøya-lax, forellrom, gurka, spräckt sandefjordssås
Vin: 2023 Günther Steinmetz Piesporter Domherr Kabinett
Varmrätt: Svenskt gårdslamm, ramslökssky, primörmorötter, gräddig potatispuré med rostad vitlök
Vin: 2019 Mülheimer Sonnenlay Pinot Noir
Efterrätt: Bakad rabarber, Gräddfils- och kardemummaglass, havreris, flädersirap
Vin: 2022 Günther Steinmetz Piesporter Treppchen Auslese GK
Mat & vinpaket: 1295:- per person